AKTUALNOŚCI: Spa dla Mam w Dzień Dobry TVN!!!

Zapraszamy do oglądania reportażu o Latającym Spa dla Mam, w którym o sytuacji i codzienności opiekunów osób niepełnosprawnych, potrzebie odpoczynku, prawie do dbania o siebie i poczucia się kobietą oraz idei naszego projektu opowiadają koordynatorki, wolontariuszki oraz uczestniczki projektu.

Była z nami też Agnieszka Szpila, mama dwóch wspaniałych dziewczyn, która dołożyła swoje mocne trzy grosze w kwestii mitu Matki Polki oraz konieczności zadbania o siebie.

Materiał dostępny jest tutaj: https://dziendobry.tvn.pl/a/spa-dla-mam

Inne wpisy:

Mudita dla Ukrainy / Мудіта для України

Pomagamy dzieciom i dorosłym z niepełnosprawnościami oraz ich rodzinom, którzy przyjeżdżają z Ukrainy do Polski. Zapewniamy pomoc na miejscu w transporcie od granicy, szukaniu miejsca do zamieszkania dostosowanego do potrzeb (dla wózków, osób z niepełnosprawnością intelektualną, dzieci w spektrum autyzmu). Przydzielamy rodzinie asystenta

#seksMAM – O wstydzie i poczuciu winy

#seksMAM – O wstydzie i poczuciu winy Czytając historie rodzin, które mierzą się z niepełnosprawnością dziecka, nie sposób nie dostrzec tych pozytywnych, mówiących o wzmocnieniu relacji pomiędzy rodzicami (partnerami) w trakcie choroby. Niektóre z tych historii wywołują uśmiech