Za nami Odetchnij w MOCAK-u​

11 września zaprosiliśmy mamy i inne osoby opiekujące się bliskimi z niepełnosprawnością na wyjątkowe wydarzenie do Muzeum Sztuki Współczesnej w Krakowie. Uczestniczki i uczestnicy mogli doświadczyć spotkania ze sztuką oraz odpocząć w strefie relaksu zaaranżowanej w przestrzeni kawiarni i biblioteki.  Spotkanie rozpoczęliśmy od zwiedzania wystaw pod okiem przewodniczki. W kawiarni czekały kawa i pizza od Mocak Cafe, a także pyszne tiramisu przygotowane przez krakowską Pizzerię Vicenti. Zwieńczeniem spotkania były sesje relaksacyjne. Masaż relaksacyjny zapewniła Zuzanna Dudek, a masaż dźwiękiem z użyciem mis tybetańskich – Katarzyna Kitka. W czasie wydarzenia dzieci były pod czujną i twórczą opieką naszych animatorek/  Atmosferę dopełniły naturalne świece zapachowe Soy Witch Każdy z gości i gościń otrzymał również pachnące, ręcznie robione mydełka, podarowane przez Taką Mydlarnię – inicjatywę Stowarzyszenia na Tak.Dziękujemy MOCAK za przestrzeń dla naszych działań, wolontariuszom oraz wolontariuszkom za wsparcie oraz wszystkim partnerom za dołączenie do naszego wydarzenia. To był super dzień! Zdjęcia: Magda Bremer