AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI: Otrzymaliśmy grant z Fundacji Stocznia na rozwój naszych Posiłków Mocy!

Posiłki mocy łączą pomaganie i przeciwdziałanie marnowaniu jedzenia. Wolontariusze odbierają żywność od sprzedawców oraz producentów, a następnie przekazują do niemobilnych rodzin osób z niepełnosprawnościami.

Po kilkumiesięcznej pracy w ramach Inkubatora Pomysłów znaleźliśmy się w gronie 29 innowacji społecznych, które otrzymają dofinansowanie. Bardzo dziękujemy i gratulujemy pozostałym inicjatywom! Dzięki temu wsparciu w ramach dalszego rozwoju projektu stworzymy m.in. podcasty o sytuacji rodzin, do których trafiają nasze paczki z uratowanym jedzeniem.

Zapraszamy na media społecznościowe Posiłków Mocy:

Działamy w Warszawie, Krakowie i Poznaniu – w środy.

Chcesz dołączyć? napisz: posilkimocy@gmail.com
To akcja dla osób, które chcą jednocześnie pomagać osobom z niepełnosprawnoscią oraz ratować żywność!

Więcej o Posiłkach Mocy usłyszycie w Radio Kraków: https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/krakow/posilki-mocy-ratuja-jedzenie-i-pomagaja-ludziom

a także przeczytacie w krakowskiej Gazecie Wyborczej:

Inne wpisy:

Mudita dla Ukrainy – co udało się zrobić?

Od początku wojny w Ukrainie angażujemy się w pomoc dzieciom i dorosłym z niepełnosprawnościami i ich rodzinom, które przyjeżdżają do Polski. Co udało się zrobić przez 2 tygodnie? 1. Zorganizowaliśmy ewakuację z Odessy – 12 osób z niepełnosprawnością wraz z rodzinami przyjechało

Mudita dla Ukrainy / Мудіта для України

Pomagamy dzieciom i dorosłym z niepełnosprawnościami oraz ich rodzinom, którzy przyjeżdżają z Ukrainy do Polski. Zapewniamy pomoc na miejscu w transporcie od granicy, szukaniu miejsca do zamieszkania dostosowanego do potrzeb (dla wózków, osób z niepełnosprawnością intelektualną, dzieci w spektrum autyzmu). Przydzielamy rodzinie asystenta