Otrzymaliśmy grant z Fundacji Stocznia na rozwój naszych Posiłków Mocy!

Posiłki mocy łączą pomaganie i przeciwdziałanie marnowaniu jedzenia. Wolontariusze odbierają żywność od sprzedawców oraz producentów, a następnie przekazują do niemobilnych rodzin osób z niepełnosprawnościami.

Po kilkumiesięcznej pracy w ramach Inkubatora Pomysłów znaleźliśmy się w gronie 29 innowacji społecznych, które otrzymają dofinansowanie. Bardzo dziękujemy i gratulujemy pozostałym inicjatywom! Dzięki temu wsparciu w ramach dalszego rozwoju projektu stworzymy m.in. podcasty o sytuacji rodzin, do których trafiają nasze paczki z uratowanym jedzeniem.

Zapraszamy na media społecznościowe Posiłków Mocy:

Działamy w Warszawie, Krakowie i Poznaniu – w środy.

Chcesz dołączyć? napisz: posilkimocy@gmail.com
To akcja dla osób, które chcą jednocześnie pomagać osobom z niepełnosprawnoscią oraz ratować żywność!

Więcej o Posiłkach Mocy usłyszycie w Radio Kraków: https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/krakow/posilki-mocy-ratuja-jedzenie-i-pomagaja-ludziom

a także przeczytacie w krakowskiej Gazecie Wyborczej: