Udało się! Otrzymałyśmy Grant Mocy od Funduszu Feministycznego

Granty Mocy to program stworzony specjalnie z myślą o niełatwej i często mało spektakularnej codzienności organizacji pozarządowych: faktury, księgowość, rachunki telefoniczne, produkcja materiałów czy żmudna koordynacja. To koszty, które często najtrudniej udźwignąć, bo nie zawsze można je ująć w innych źródłach finansowania, często są też niespodziewane.
„Granty Mocy powstały z myślą o wzmocnieniu stabilności, niezależności i bezpieczeństwa instytucjonalnego organizacji i grup feministycznych. Granty Mocy to elastyczne pieniądze, które organizacje wydadzą zgodnie ze swoimi potrzebami, bez konieczności planowania odrębnych projektów, dzięki czemu będą się mogły skupić się na codziennej pracy i realizacji swojej misji.”To dla nas wielka radość, ale i ogromna potrzeba, bo liczba naszych odbiorczyń i odbiorców rośnie. Dzięki grantowi będziemy jeszcze bardziej dynamicznie rozwijać nasze projekty wspierające bliskich osób z niepełnosprawnością. Zawsze też podkreślamy, że problemy społeczne są ze sobą powiązane, a działania pomocowe powinny się uzupełniać. Dlatego cieszymy się również, że Fundusz Feministyczny docenił także wsparcie kierowane do:
* kobiet w sytuacji migracji i uchodźstwa oraz należących do mniejszości etnicznych (Stowarzyszene Nomada, Stowarzyszenie „Dla Ziemi”)
* społeczności LGBT i  osób transpłciowych (Stowarzyszenie Pracownia Różnorodności, Fundacja Trans-Fuzja)
* kobiet i osób osadzonych w aresztach (Kolektyw Kobietostan)
Dziękujemy z całego serca i gratulujemy wszystkim inicjatywom! Dobrze być w takim gronie :green_heart:
Więcej o Grantach Mocy przeczytacie na: https://femfund.pl/granty-mocy/