Czas podsumowań

Powoli zbliża się koniec roku, a więc i czas podsumowań 😉
Z tej okazji chcemy podzielić się z Wami tym, co wydarzyło się w ciągu ostatniego pół roku w Latającym Spa! :green_heart: A wydarzyło się niemało:Od kwietnia Latające Spa dotarło aż do 41 domów w m.in. w Warszawie, Krakowie, Katowicach czy Poznaniu, ale także w Bartoszycach, Hajnówce, Murowanej Goślinie, Kobyłce czy Dywitach. To oczywiście jedynie przykłady!
Działamy nie tylko w dużych miastach, ale też w małych miejscowościach – dostępność wsparcia również dla osób mieszkających poza największymi ośrodkami miejskimi to dla nas ważny aspekt działalności.Kto się do nas zgłasza?
 “Samotnie wychowuje 12 letnią córkę. Jest skrajnym wcześniakiem z 23 tygodnia, ma porażenie mózgowe, nie chodzi samodzielnie, rozwój intelektualny jest znacznie opóźniony. Wymaga całodobowej opieki drugiej osoby”“Nasze jedyne wyjścia to te na rehabilitację i do lekarzy. Nie mam możliwości zostawienia córki z kimś i pójścia chociaż na spacer. Rodzina mieszka kilkaset kilometrów od nas, a mąż bardzo dużo pracuje”“Jestem mamą 6 letniej Mai. Maja nie mówi, nie siedzi samodzielnie, jest dzieckiem leżącym. Od 6 lat dzielę swój czas pomiędzy pracę i zajęcia córki. Dla mnie już niestety tego czasu nie wystarcza. Marzy mi się ogromnie aby zajął się mną ktoś, żebym znowu mogła poczuć się jak prawdziwa kobieta”Mamy dzieci z niepełnosprawnościami nie są superbohaterkami – są zwyczajnymi kobietami, które zostały postawione w ekstremalnej sytuacji. Nie mają czasu dla siebie, a zdarza się, że wypomina im się np. pomalowane paznokcie, czy inne “fanaberie”. W Latającym Spa chcemy dać im odrobinę wytchnienia i przestrzeń na pomyślenie tylko o sobie.Oczywiście nie ustajemy w pracy, a nasze plany na następne pół roku i kolejne lata są ogromne! Jeśli chcesz, również możesz pomóc nam organizować Latające Spa.
Co możesz zrobić?
:green_heart: Zostań Matronką/Patronem na Patronite! Twoja wpłata to kolejne usługi Latającego Spa dla Mam! Nie ma znaczenia, czy wpłacisz 7, 14 czy 21 zł – każda kwota się liczy! (a już niedługo przygotujemy niespodzianki dla naszych Matronek i Patronów!)
:green_heart: Zgłoś się na wolontariat i pomóż organizować jeszcze więcej sesji Latającego Spa! Napisz na latajacespa@stowarzyszeniemudita.pl
:green_heart: Zaoferuj masaż, fryzurę, manicure lub inną usługę kosmetyczną. Wystarczy, że wypełnisz ankietę https://tinyurl.com/pxtmasvb
W 2021 Latające Spa realizujemy dzięki wsparciu BNP Paribas Bank Polska. Dziękujemy!