Stowarzyszenie Mudita

Olga Slepowronska

Olga Ślepowrońska

Pomysłodawczyni i prezeska Stowarzyszenia

Psycholożka i wieloletnia działaczka na rzecz osób z niepełnosprawnościami i ich rodzin a także w wielu innych inicjatywach – m.in. na rzecz praw uchodźców.

Olga Wojdynska

Olga Wojdyńska

Prezeska Stowarzyszenia

Antropolożka kultury, działaczka społeczna i edukatorka.

Interesują ją relacje człowieka z przyrodą i wykorzystanie antropologii na rzecz równości społecznej.

Emilia Kustra

Członkini Zarządu Stowarzyszenia

Psycholożka doświadczona w pracy na rzecz osób z niepełnosprawnościami, w Mudicie koordynatorka ds. social mediów i promocji.

Kinga Jędrasik

Pedagożka społeczna i aktywistka m.in. w kolektywie Food Not Bombs. Prowadzi firmę kosmetologiczną, organizuje koncerty i oczywiście…działa w Mudicie, gdzie koordynuje Posiłki Mocy na terenie Krakowa oraz Wolontariat Wytchnieniowy. Wierzy w towarzyszenie w rozwoju, wymianę doświadczeń, pomoc sąsiedzką i sieci wsparcia.

marta

Marta Wiaderkiewicz

Pedagożka specjalna, na co dzień w swojej pracy asystuje osobom z niepełnosprawnościami wspierając przy tym ich niezależność. W Mudicie koordynuje akcją Posiłki Mocy w Poznaniu. Otwarta na dialog i różnorodność. Wierzy, że małymi krokami można osiągać wielkie rzeczy. Z każdej sytuacji w życiu wyciąga dla siebie jakąś wartość.

Natalia Nowicka

Studentka kognitywistyki, entuzjastka pracy zespołowej. Wierzy w moc wspólnego działania. Dlatego cieszą ją inicjatywy, w których każdy dokładając od siebie chociaż cegiełkę, przyczynia się do zbudowania czegoś wielkiego. W Mudicie zajmuje się koordynowaniem akcją Posiłki Mocy w Poznaniu.

patrycja

Patrycja Smereczyńska-Singh

Z wykształcenia kosmetolożka ze specjalizacją podologiczną. Miłośniczka czytelnictwa, gier analogicznych, głębokich żeńskich wokali, wegetarianka z zacięciem kulinarnym, szczególnie w kierunku dań azjatyckich i fusion. Mama małej Tosi, wkrótce dużej Antoniny, której pokazuje świat wraz z jego wszystkimi barwami i wychowuje w duchu bliskości i bezwarunkowej miłości. Ogromną wartością w jej życiu są ludzie, niektóre przyjaźnie pielęgnuje pieczołowicie od kilkunastu lat. Poglądowo feministka z sercem po właściwej stronie. Czasem trochę brak jej wiary w siebie, więc opis ten stworzyła jej przyjaciółka, w końcu wszyscy czasem potrzebujemy, by ktoś inny pokazał nam dobro i wartość w nas samych. W Mudicie koordynuje Telefon Zaufania oraz Newsletter.

Michalina Kupper

koordynatorka Latającego Spa

Pedagożka, animatorka kultury, podróżniczka. W Mudicie koordynuje projekt Latające Spa. Trenerka Metody Biegun Marka Kamińskiego, organizatorka wyjazdów na Bliski Wschód, ratowniczka, instruktorka ZHR. Nominowana do Kolosów za podróż po Papui Nowej Gwinei. Prowadzi autorskie warsztaty etnograficzne dla dzieci i młodzieży, tworzy projekty edukacyjne dla najmłodszych w Iraku. Założycielka Domu Kultury i Zabawy Persepolish.
Zwolenniczka podróży etycznych.

Regionalni Koordynatorzy Wolontariatu Wytchnieniowego

AgnieszkaFafara

Agnieszka Fąfara

Koordynatorka na terenie województwa dolnośląskiego

Studentka psychologii klinicznej.

Jak sama pisze, „pragnę poznać potrzeby zarówno osób, którym pomoc jest udzielana, jak i osób pomagających. Cenię możliwość działania w organizacji, która stawia na budowanie wrażliwości.”
Interesuje ją przede wszystkim psychologia sądowa i psychokryminalistyka. W wolnym czasie lubi przeglądać nowinki technologiczne, oglądać filmy dokumentalne i wideoeseje.

Gosia Konarkowska

Małgorzata Konarkowska

Koordynatorka na terenie województwa opolskiego

Uwielbia działanie, a kiedy się zaangażuje, oddaje inicjatywie całe serce. Lubi wyznaczać cele i do nich dążyć. Miłośniczka czekolady, herbaty i górskich wędrówek

Oliwia

Oliwia Kublik

Koordynatorka na terenie województwa mazowieckiego

Studentka 3 roku psychologii klinicznej. Po godzinach kocha odpoczywać gotując, ćwicząc jogę, oglądając seriale oraz spędzając czas ze zwierzętami. W przyszłości chciałaby zostać psychoterapeutką

Kamil Kudła

Koordynator na terenie województwa śląskiego​

Student psychologii, interesuje się psychologią pozytywną oraz rozwojem osobistym.

Marta Piernikowska_photo

Marta Piernikowska-Hewelt

Koordynatorka na terenie województwa mazowieckiego

Mieszka w Gdańsku. Pracuje jako pedagożka specjalna, nauczycielka, mediatorka i trenerka. Lubi pracować z ludźmi, spędzać czas z rodziną, wędrować po świecie i robić zdjęcia.

Lila Gendek

Koordynatorka na terenie województwa łódzkiego

Studentka psychologii i pedagogiki resocjalizacyjnej. W kręgu moich zainteresowań znajduje się drugi człowiek oraz wszelkiego rodzaju zajęcia kreatywne, artystyczne i warsztatowe. Moim marzeniem jest stworzenie wzajemnie wspierającej się i mobilizującej się społeczności.
Tel.  +48 602 248 237