Stowarzyszenie Mudita

Olga Slepowronska

Olga Ślepowrońska

Pomysłodawczyni i prezeska Stowarzyszenia

Psycholożka i wieloletnia działaczka na rzecz osób z niepełnosprawnościami i ich rodzin a także w wielu innych inicjatywach społecznych – m.in. na rzecz praw uchodźczyń i uchodźców.

Olga Wojdynska

Olga Wojdyńska

Prezeska Stowarzyszenia

Antropolożka kultury, działaczka społeczna i edukatorka.

Interesują ją relacje człowieka z przyrodą i wykorzystanie antropologii na rzecz równości społecznej.

Emilia Kustra

Koordynatorka komunikacji

Psycholożka z wieloletnim doświadczeniem w  pracy na rzecz osób z niepełnosprawnościami. W Mudicie koordynatorka ds. socialmediów i promocji.

Kinga Jędrasik

Koorynatorka Wolontariatu Wytchnieniowego i Posiłków Mocy w Krakowie

Pedagożka społeczna i aktywistka m.in. w kolektywie Food Not Bombs. Prowadzi firmę kosmetologiczną, organizuje koncerty i oczywiście…działa w Mudicie. Wierzy w towarzyszenie w rozwoju, wymianę doświadczeń, pomoc sąsiedzką i sieci wsparcia.

marta

Marta Wiaderkiewicz

Koordynatorka krajowa Posiłków Mocy.

Ukończyła studia na kierunku pedagogika specjalna. Poza działaniami w Mudicie asystuje osobom z niepełnosprawnościami, wspierając przy tym ich niezależność.

Otwarta na dialog i różnorodność. Wierzy, że małymi krokami można osiągać wielkie rzeczy. Z każdej sytuacji wyciąga dla siebie jakąś wartość.

Natalia Nowicka

Koordynatorka Posiłków Mocy w Poznaniu

Studentka kognitywistyki, entuzjastka pracy zespołowej. Wierzy w moc wspólnego działania. Dlatego cieszą ją inicjatywy, w których każdy dokładając od siebie chociaż cegiełkę, przyczynia się do zbudowania czegoś wielkiego.

patrycja

Patrycja Smereczyńska-Singh

koordynatorka Telefonu Zaufania oraz Newslettera

Miłośniczka czytelnictwa, gier analogicznych, głębokich żeńskich wokali, wegetarianka z zacięciem kulinarnym. Mama małej Tosi, wkrótce dużej Antoniny, której pokazuje świat wraz z jego wszystkimi barwami i wychowuje w duchu bliskości i bezwarunkowej miłości. Ogromną wartością w jej życiu są ludzie, niektóre przyjaźnie pielęgnuje od kilkunastu lat.

Michalina Kupper

koordynatorka Latającego Spa

Pedagożka, animatorka kultury, podróżniczka.  Trenerka Metody Biegun Marka Kamińskiego, organizatorka wyjazdów na Bliski Wschód, ratowniczka, instruktorka ZHR. Nominowana do Kolosów za podróż po Papui Nowej Gwinei. Prowadzi autorskie warsztaty etnograficzne dla dzieci i młodzieży, tworzy projekty edukacyjne dla najmłodszych w Iraku. Założycielka Domu Kultury i Zabawy Persepolish.
Zwolenniczka podróży etycznych.

Regionalne Koordynatorki Wolontariatu Wytchnieniowego

Oliwia

Oliwia Kublik

Koordynatorka na terenie województwa mazowieckiego

Studentka 3 roku psychologii klinicznej. Po godzinach kocha odpoczywać gotując, ćwicząc jogę, oglądając seriale oraz spędzając czas ze zwierzętami. W przyszłości chciałaby zostać psychoterapeutką.

Marta Piernikowska_photo

Marta Piernikowska-Hewelt

Koordynatorka na terenie województwa pomorskiego

Pracuje jako pedagożka specjalna, nauczycielka, mediatorka i trenerka. Lubi pracować z ludźmi, spędzać czas z rodziną, wędrować po świecie i robić zdjęcia.

Lila Gendek

Koordynatorka na terenie województwa łódzkiego

Studentka psychologii i pedagogiki resocjalizacyjnej. W kręgu jej zainteresowań znajduje się drugi człowiek oraz wszelkiego rodzaju zajęcia kreatywne, artystyczne i warsztatowe. Jej marzeniem jest tworzenie wzajemnie wspierającej się i mobilizującej się społeczności.