Stowarzyszenie Mudita

Latające Spa

Docieramy z masażem, sesją oddechową, fryzjerem lub innym zaopiekowaniem ciała do osób, którym trudno jest i wyjść z domu ze względu na opiekę nad dzieckiem czy innym bliskim z niepełnosprawnością.

W razie potrzeby zapewniamy opiekę nad dziećmi lub dorosłymi podopiecznymi, żeby ten czas był chwilą relaksu tylko dla siebie.

Dlaczego Spa?

Mamy dzieci z niepełnosprawnościami nie są superbohaterkami. Są zwyczajnymi kobietami, które zostały postawione w ekstremalnej sytuacji. A przez społeczeństwo sprowadzone do roli darmowych całodobowych opiekunek. Odmawia się im prawa do bycia kobietami, a czasem wypomina pomalowane paznokcie. Wiele z nich nie ma przestrzeni na takie “fanaberie” jak fryzjer czy masaż. To dla nich zorganizowałyśmy naszą pierwszą akcję – Spa w Ogrodzie. Chciałyśmy jednak dotrzeć ze wsparciem także do osób, którym nie jest łatwo wyjść z domu. Dlatego “Spa dla Mam” przybrało formę latającą i najczęściej trafia prosto pod drzwi, a nawet do salonu.

Projekt Latające Spa w 2021 roku realizowaliśmy dzięki wsparciu Paribas Bank Polska.

Skorzystaj z Latającego Spa!  Wypełnij ankietę

Pomóż nam organizować Latające Spa! wypełnij ankietę